ANÈCDOTES

D'això es diu un bon començament!

La primera emissió de l'estació va començar a Pals a les 03:05 hora local. La raó va ser, que quan tot i tothom estaven preparats per a prémer el botó de play a les 02:59:59, degut als nervis l'operari va cometre un error, i va pressionar el botó de rebobinar. El temps necessari per a posar la cinta a punt de nou va ser de....5 minuts

 

Arcos en picos, arcos en picos

En els transmissors hi havia uns descarregadors en forma de bola per a protegir condensadors i vàlvules. Les portes dels transmissors estaven equipades amb unes finestretes per a veure a dins quelcom estrany, com ara arcs saltant en aquestes boles i així poder identificar més ràpidament una avaria. Molts de nosaltres fèiem aquesta feina de controlar els transmissors. Un dels companys, una nit estava dormint i de sobte va començar a cridar "arcos en picos, arcos en picos!", és a dir, somiava que estava en una avaria, i aquesta frase o similar era habitual durant les avaries.

 

 

Una vegada hi havia un president...

Una vegada va venir a visitar l'emissora un alt mandatari d'un país africà, concretament sembla que el president d'aquell país. La visita a Espanya va durar tres dies, i quan va tornar al seu país, l'havien destronat degut a un cop d'estat.

 

 

No es pot jugar amb el menjar....

En certa ocasió, abans de que jo hi entrés, n'hi havia un que després seria el meu company que estava jugant amb una poma al davant del General.. Com si fos una pilota de tenis, la llençava a l'aire i l'agafava, així un i altre cop, sense fallar en el moment d'agafar-la fins que una vegada la va tocar malament amb la mà amb tant mala fortuna que va caure just sobre el comandament de parar completament el transmissor...

 

 

Són tranquil·les les tardes....

Començo aquest apartat amb una de meva. Era un dia qualsevol a la tarda.

Estava en un torn que no era el "meu" habitual, i aquell pla de treball era, la veritat, molt senzill i tranquil, és a dir, no hi havia gaires complicacions amb els canvis ni dels transmissors ni amb les combinacions de les antenes. Eren quasi les vuit del vespre i estàvem preparant el sopar, quan un dels companys, que no solia fer torns,  va dir: "són tranquil·les les tardes, oi ?"...Bé, no van passar ni 5 segons que la sèrie 8 completa  es va quedar completament a les fosques: no funcionava ni un pilot! Vàrem trigar dues hores a poder posar un transmissor de la sèrie en marxa degut a l'aigua de pluja que havia entrat a un armari elèctric.

 

Sempre hi ha errors

Rack central de Continental. S'havia de treure una unitat de control dels coolers (ventiladors de refrigeració) i posar-ne una altre. Hi havia uns 30 cables: es van marcar tots, un per un, sense cap error i s'agafen les estenalles grosses i es talla la mànega de cables..........per sobre de les etiquetes!!!!

 

L'intermitent

Un dels companys de feina estava fent una unitat nova de comptadors de filaments, una placa amb microprocessador. Estava fent les proves finals i hi havia quelcom que encara no funcionava bé del tot. En aquestes que de cop deixa de funcionar, jo passava per allà i m’interesso pel que feia i el que passava. Com a control de funcionament, hi havia un LED que parpellejava i com que no anava res més, jo li dic: "jo sé fer intermitents amb bastants menys components ".Aquell aparell es va anomenar "l'intermitent" per sempre més.

 

Inteferint als avions.

No recordo la data, i vagament la freqüència, però sembla que era 15290 (o molt semblant) i era una freqüència que feia servir habitualment un dels Continental. Desprès de molt de temps de fer-la servir, es va canviar, es va augmentar en 10 o 20 Khz. El motiu: el segon harmònic interferia les comunicacions dels avions que sobrevolaven el seu radi d'acció.

 

Necessitem una mànega 

En una ocasió, la direcció estava reunida com era habitual. Un dels temes a tractar era el tema jardí, sembla ser que calia una mànega. Que si groga, que si verda, que si de 100 metres, que si de 20 i ràcords per augmentar / disminuir la seva longitud segons la necessitat ..... En això, que el director de transmissors, un geni que va intervenir en la idea , disseny i execució del megawatt de continental, va quedar adormit. El director general el va despertar, preguntant-li si es que no li interessava els temes que s'estaven debatent sobre l'emissora. Aquest, amb la seva tranquil·la forma de parlar i sense preocupar-li molt el fet d'haver-se quedat adormit, va respondre: "Miri vostè, al llarg de la meva vida he treballat en moltes emissores que tenien un jardí, però mai havia treballat en un jardí que tingués una emissora ", i sembla ser que va marxar de la reunió.